30 napos előzetesben az államfő öccse

Nem hagyta szabadlábon védekezni Mircea Băsescut a bukaresti bíróság. Egy hónapig ülhet vizsgálati fogságban korrupció gyanúja miatt.
Hirdetés

Mircea Băsescu harminc napos előzetes letartóztatását rendelte el péntek este a bukaresti törvényszék – írja a maszol.ro hírportál a HotNews-ra hivatkozva. Az államfő korrupcióval gyanúsított öccse fellebbezett, de a jogerős döntésig fogdában marad.

Traian Băsescu elnök testvérét, Mircea Băsescut azzal vádolta meg a craiovai alvilág egyik vezetője, a Bercea Mondialként ismert Sandu Anghel fia, Florin Anghel, hogy ígéretet tett: egymillió euróért közbenjár egy enyhébb ítélet érdekében az ellene emberölési kísérlet miatt zajló perben. 
 
Az Antena 3 által közzé tett, Anghelék által rendelkezésükre bocsátott hangfelvétel szerint Anghel azt követően látogatott el Mircea Băsescu irodájába, hogy a vártnál súlyosabb, hétéves szabadságvesztésről szóló ítélet született, és számon kérte rajta a pénzt, valamint azt, hogy kérje meg fivérét, Traian Băsescu államfőt: segítsen.
 
Ügyészségi források szerint az államfő öccse mindent tagadott a pénteki tárgyaláson. 
 
Mircea Băsescut csütörtökön este őrizetbe vette a DNA, Traian Băsescu államfő ugyanakkor leszögezte: semmi köze nincs az ügyhöz, soha nem járt közben Anghel ügyében, fivérét pedig nem védi, amennyiben az igazságszolgáltatás úgy dönt, hogy vétkes, viselnie kell tetteinek következményeit.

Hirdetés