Ezek a legjobb helyek Romániában a külföldiek szerint

Melyek a legnépszerűbb romániai turisztikai célpontok? A világ egyik legnagyobb utazási portálja, a TripAdvisor olvasói szerint országos szinten a Peleş-kastély, míg Erdélyben Vajdahunyad vára.
Hirdetés

A szinajai Peleş-kastély a bukaresti Atheneumot és a világörökséghez tartozó suceviţai kolostort előzi meg a listán. A legelőkelőbb helyen álló erdélyi helyszín Vajdahunyad vára, melyet ötödikként rangsoroltak. A temesvári Dóm tér a 7. lett, a szaploncai vidám temető a 8., míg a szebeni Nagypiac a 9. Némileg meglepő módon felkerült a listára a CEC Bank székházaként szolgáló bukaresti palota is.

Magyarország legnépszerűbb látnivalója a Halászbástya, a dobogóra a Szent István Bazilika és a Művészetek Palotája került még fel.

Az európai látnivalók rangsorát a córdobai nagymecset vezeti, megelőzve a római Szent Péter Bazilikát és a szentpétervári A Megváltó Templomát a Kiontott Vér Helyén. A TripAdvisor látogatói szerint a világ leglátványosabb turisztikai célpontja a perui Andokban található Machu Pichu.

Fotók: nemeretour.ro, wikipedia.org

Hirdetés