Magyarországra küldte a magyarokat a PNL-s politikus – feljelentették

Szabó Ödön szerint Cristian Bodea liberális párti politikushoz képest Vadim Tudor ártatlan kisgyerek.
Hirdetés

Szabó Ödön RMDSZ-es parlamenti képviselő panaszt tett az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál Cristian Bodea nemzeti liberális párti szenátor ellen a néhány nappal korábban tett magyarellenes nyilatkozatai miatt. A Bihar megyei politikus szerint nem véletlen az, hogy Bodea kijelentéseit követően ismeretlen tettesek megrongálták a nagyváradi Bethlen Gábor és József Attila szobrokat (utóbbiról nincs tudomásunk, sem nekünk, sem pedig az Erdon.ro portálnak – szerk. megj.).

„Bodea kijelentései több mint sértőek, hozzá képest Vadim Tudor ártatlan kisgyerek! Megengedhetetlen, hogy éppen annak a Nemzeti Liberális Pártnak a politikusa nyilatkozik így, amely párt éppen most készül az RMDSZ-t is a soraiban tudó Európai Néppárt tagja lenni” – fogalmazott Szabó, aki tudatta azt is, hogy a panasztételről értesítette az érintettet is, hogy lehetőséget biztosítson neki arra, hogy ő is kifejtse álláspontját.

Cristian Bodea többek között azt nyilatkozta, hogy nem érti, a magyarok miért öklendeznek akkor, ha románul kell beszélniük, és felkérte azokat a magyarokat, akik nem akarnak megtanulni románul, hogy költözzenek Magyarországra. Sőt, pszichológiai vizsgálatot javasolt azon magyarok számára, akik nem hajlandók románul beszélni.

 

Hirdetés