Amerikában is vádat emeltek Guccifer ellen

Amikor Guccifer, a hírhedt romániai hacker feltörte a Bush család, íméljeit, még jó bulinak tűnt a dolog. Most már nem annyira.
Hirdetés

Rájár a rúd a Guccifer nevű romániai hackerre: nem elég, hogy Romániában hét év szabadságvesztésre ítélték közszereplők elektronikus postafiókjának feltörése miatt, most még az Egyesült Államokban is vádat emeltek ellene ugyanezért. A román sajtóban Lazăr Lehelként emlegetett, 42 éves aradi férfit azzal vádolják, hogy amerikai politikusok, így a Bush család elektronikus postafiókjaiban kutakodott. Többek között George W. Bush volt elnök által a húgának küldött fényképeket tett közzé, amelyeken az exállamfő a saját maga által alkotott festményeket mutatta meg.

Guccifert idén januárban fogták el, és hét év szabadságvesztésre ítélték Romániában, többek között azért, mert a Román hírszerző Szolgálat (SRI) igazgatója, George Maior postafiókját is feltörte.

De ő hekkelte meg tavaly többek között Colin Powell volt amerikai külügyminiszter elektronikus postafiókját, és ő hozta nyilvánosságra a Corina Creţu román szociáldemokrata európai parlamenti képviselő Powellnek küldött szerelmes leveleit. A Mediafax hírügynökség szerint a Guccifer álnevű hacker Bushék mellett a Rockefeller család tagjainak, valamint Steve Martin színész személyes leveleihez és dokumentumaihoz is hozzáfért.

Hirdetés