Rippl-Rónai műveiből nyílt kiállítás a Csíki Székely Múzeumban

Rippl-Rónai József legkiválóbb alkotásai tekinthetőek meg éppen Csíkszeredában. Ha menne a pünkösdi búcsúra, a tárlatlátogatást se hagyja ki.
Hirdetés

Rippl-Rónai József művészetének legkiválóbb alkotásait bemutató kiállítás nyílt csütörtökön Csíkszeredában, a Csíki Székely Múzeumban. A tárlatot Csíkszereda és Kaposvár testvérvárosi együttműködése keretében szervezték meg. A magyar festészet első modern mesterének első alkalommal állítják ki a munkáit Erdélyben.

A kiállításhoz a festő 85 alkotását a kaposvári Rippl-Rónai Múzeumtól, 10-et pedig a budapesti Magyar Nemzeti Galériától kérte kölcsön a csíkszeredai múzeum – olvasható a múzeum honlapján. A kiállítás végigköveti Rippl-Rónai életművének a fontosabb korszakait, az általa használt technikákat.
A szervezők számos kísérőprogrammal is próbálják a tárlatra irányítani a figyelmet. Ezek sorában lesz filmvetítés a mester életéről és művészetéről, lesznek múzeumpedagógiai foglalkozások, és országos diákvetélkedőt szerveznek Rippl-Rónai művészetéről.  
A Csíki Székely Múzeum Rippl-Rónai József-kiállítása október 31-ig tekinthető meg.

Hirdetés