Nem örülne az RMDSZ a PPDD-vel való összebútorozásnak

Nem túl lelkesek az RMDSZ-ben Victor Ponta ötletétől, nemigen szeretnének egy fedél alá kerülni Dan Diaconescuékkal. Attól még fognak.
Hirdetés

„Nem örülnénk annak, ha egy fedél alá kerülnénk Dan Diaconescu pártjával” – jelentette ki a Maszol.ro-nak az RMDSZ egyik, névtelenül nyilatkozó politikusa az OTV bulvártelevízió alapítója által létrehozott populista párt, a PPDD esetleges kormányra kerüléséről. A szövetségi elnökség tagja a portál kérdésére ugyanakkor elmondta, az RMDSZ vezetői a sajtóból értesültek arról, hogy Victor Ponta miniszterelnök megkörnyékezte Dan Diaconescuékat. „A szövetségi elnökség kedden ülésezett, akkor még nem is tudtunk erről” – magyarázta.

Hozzátette, meggyőződése, hogy a PPDD esetleges kormányra kerülése nem veszélyeztetné az RMDSZ jelenlegi kormányzati pozícióját.

Amint arról beszámoltunk, a szociáldemokraták akkora bajba kerültek a jobboldali összeborulás miatt, hogy készek együttműködési megállapodást kötni Dan Diaconescuékkal, sőt, Victor Ponta miniszterelnök szerdán nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy egy miniszteri székkel is megkínálják leendő partnerüket.

Hirdetés