Gerillakertészkedéssel menőznek Váradon

Ásót, kapát, lapátot ragadnak az egyetemisták Nagyváradon. A Szent László Napokat (június 26 –29.) megelőző szombaton egy gerillaakció keretében felvirágoztatják a várost.
Hirdetés

Amint a Partiumi Keresztény Egyetem (PKE) sajtóreferense, Sipos Emőke a mai sajtótájékoztatón elmondta: a Zöldebb Szent László Napok, zöldebb Nagyvárad program részét képező gerillaakcióval arra szeretnék felhívni a figyelmet, hogy saját környezetünk rendbe tétele, „megművelése” nemcsak a város vezetésén múlik, hanem a város lakóin is.

 
A PKE, mint az idei Szent László Napok társszervezője számos önálló programmal készül. A Képzőművészeti tanszék Alkalmazott víziók című jubileumi kiállítását június 29-én, vasárnap, 16 órától nyitják meg a Léderer Malomban (Miron Costin/Kocsány János utca 21. szám). A kiállítást már Pesten, Sepsiszentgyörgyön, Marosvásárhelyen, Székelyudvarhelyen és Kolozsváron is láthatta a nagyérdemű – az oktatás helyszínén, Nagyváradon azonban nem.
 
Sipos Emőke arról is tájékoztatott, hogy az egyetem a Szent László Napok fő helyszínén, a Rhédey-kertben karriersátrat állít, ahol az érdeklődők személyiségteszteket és önismereti teszteket tölthetnek majd ki, lesz grafológiai elemzés, kommunikációs játékok, tárgyalástechnikai játékok, és önéletrajzírási tanácsadás.
 
A Zeneművészeti Tanszék egy villámcsődülettel hívják majd fel a figyelmet, hogy megkezdődtek a Szent László Napok. A napjainkban divatos zenei flash mobok nem titkolt szándéka a komolyzene népszerűsítése.
           
Az egyetem berkeiben működő további intézmények – a Partiumi Magyar Művelődési Céh, a diákszervezet, valamint a gyülekezet – is kiveszik a részüket a szervezésből, a részletekről az alábbi linken olvashatnak. 

Fotó: Mohácsi László Árpád

Hirdetés