Újabb RMDSZ-esek kormányon

Nagy Zoltán Levente a környezetvédelmi ügynökséget igazgatja, Horváth Levente Ákos pedig a munkaügyi minisztérium államtitkára.
Hirdetés

Két újabb RMDSZ-est emelt kormányra hétfőn Victor Ponta miniszterelnök: Nagy Zoltán Levente az Országos Környezetvédelmi Ügynökséget (ANPM) irányíthatja ezentúl, míg Horváth Levente Ákos munkaügyi államtitkárként folytathatja tevékenységét.

Nagy Zoltán Leventéről az elmúlt időben olyan kontextusban hallhattunk, hogy ő Kelemen Hunor RMDSZ-elnök kabinetvezetője. De nem ez az első környezetvédői megbízatása, a Tăriceanu-kormányban szintén ő vezette az ügynökséget.

Horváth Levente Ákos számára sem szűz terület ugyanakkor a munkaügy, hiszen volt már az Arad megyei munkaerő-elhelyező ügynökség helyettes igazgatója. Ugyanakkor neve onnan is ismerősen csenghet, hogy Emil Boc és Călin Popescu-Tăriceanu kormányzása idején is Arad megye alprefektusa volt. Ezt követően kormányzati felügyelői tisztséget is betöltött 2013 augusztusáig, amikor éppen Victor Ponta menesztette.

Mint ismeretes, a kormányra lépéskor a szociáldemokratákkal megkötött koalíciós megállapodás szerint az RMDSZ-nek összesen 14 államtitkára vagy államtitkári rangú tisztségviselője lesz a harmadik Ponta-kormányban a már ellenzékben meglévő két államtitkár (Király András – oktatási minisztérium és Laczikó Enikő – kisebbségi hivatal) mellett.

Hirdetés