Johannis a PNL elnöke lenne

Ha már korábban nem lehetett belügyminiszter, egy pártelnöki tisztséget még megcsípne a szebeni polgármester: Klaus Johannis harcba indul a PNL elnöki tisztségéért.
Hirdetés

Harcba száll a Nemzeti Liberális Párt (PNL) elnöki tisztségéért Klaus Johannis nagyszebeni polgármester, aki hétfőn, a párt által a vasárnapi európai parlamenti választáson elszenvedett kudarc nyomán lemondott addig betöltött első alelnöki tisztségéről. Ezt maga Johannis jelentette be szerdán az ideiglenes pártelnökség ülését követően.

Mint arról beszámoltunk, a PNL elnöke, Crin Antonescu hétfőn a teljes elnökséggel együtt benyújtotta lemondását, az új vezetőség megválasztására hamarosan tisztújító kongresszust hívnak össze.

Johannis ellenfele Ioan Ghişe lehet a kongresszuson.

A szász politikus amúgy annak ellenére sem támogatja a területi autonómiát, hogy kisebbségi politikus. A székely zászló kapcsán kirobbant vitában még tavaly mind a magyar, mind a román diplomáciát bírálta, önmérsékletre szólítva a feleket, ugyanakkor megjegyezte: csak a közigazgatási és a kulturális autonómiát támogatja.

Hirdetés