Exhumálják a repülőbaleset egyik áldozatát

A fiatal orvostanhallgató holttestén végeznek újabb kórbonctani vizsgálatot, hogy kiderüljön, felelősségre lehet-e vonni a késlekedő hatóságokat.
Hirdetés

Kihantolhatják a februári repülőbalesetben elhunyt orvostanhallgató, Aura Ion tetemét, hogy megismételjék a kórbonctani vizsgálatokat – írja a maszol.ro hírportál a Romania TV-re hivatkozva.

A korábban elvégzett vizsgálat eredményét ugyanis sem a Kolozsvári Törvényszéki Orvostani Intézet, sem az ilyen esetekben illetékes különleges bizottság nem ellenjegyezte. Az ügyészek most arra kérik a törvényszéki orvosokat, állapítsák meg újra a halál pontos okát.
 
A megismételt vizsgálatnak az a tétje, hogy a mentőcsapatok késéséért felelős személyek büntetőjogilag is felelősségre vonhatók-e. Ha az igazolódik be, hogy Aura Ion a zuhanás közben szerzett sérüléseibe halt bele, akkor nem.
 
Az elhunyt lány édesapja tiltakoztt az ügyészség eljárása ellen. Szerinte „legmagasabb szintű politikai érdekek” miatt vett ez az ügy ilyen fordulatot.
 
A Kolozs, Bihar és Fehér megye határán télvíz idején lezuhant orvosi repülőn ketten haltak meg, a pilóta és az orvostanhallgató. Bukarestből tartottak Nagyváradra szervátvétel végett. A baleset után hosszú órákkal tudták végre helyesen lokalizálni a gépet, és akkor sem a hatóságok, hanem helyiek találták meg a hét embert és a gépet.

Hirdetés