Diaconu szerint Orbán Viktor vezeti az RMDSZ-t és az EMNP-t is

Az etnikai feszültségkeltés nagy „mestere”, Mircea Diaconu Románia „belső ellenségének” tartja az RMDSZ-t, az EMNP ellen pedig nemzetbiztonság elleni bűncselekmény vádjával feljelentést tett.
Hirdetés

A Szociáldemokrata Párt (PSD) parlamenti képviselője újabb kirohanást intézett a magyar közösséget képviselő érdekvédelmi szervezetek ellen, amelyek véleménye szerint Orbán Viktor utasításait hajtják végre. Szavainak igazolására a miniszterelnök legutóbbi, Ukrajnával kapcsolatos kijelentéseit és a magyar parlamentben mondott beiktatási beszédét emlegeti fel, miszerint Magyarország külpolitikája az országon kívüli magyarok területi autonómiájának elérésére irányul. 

Levegőbe röpül a régió

 
Az Adevărul napilap portálján működtetett blogjában Diaconu megállapította, hogy Orbán Viktor veszélyesebb, mint Dmitrij Rogozin orosz miniszterelnök-helyettes, a szélsőséges politikus mindezt azzal indokolja, hogy Rogozin csupán miniszterelnök-helyettes, Orbán viszont frissen újraválasztott kormányfő, aki ráadásul az EU-n és a NATO-n belülről „akarja etnikai konfliktusok és Trianon-ellenes követelések tűzfészkévé változtatni Európát.”
 
Szerinte a magyar kormányfő az autonómia szorgalmazásával „levegőbe röpíti a régiót.”
 
Az RMDSZ-szel pedig többek között az a baja, hogy „a román nemzet tönkretételét célozza meg ragyogó tevékenységével”, miközben elnöke egyszerre tölti be a miniszterelnök-helyettesi posztot, és vezeti a művelődési tárcát.
 
Véleménye szerint az RMDSZ a mindenkori román kormány kárán „hízott meg”, és úgy viselkedik, mintha a hazai politika „alfája és omegája lenne”.
 

Hirdetés