Moldovában nyert díjat Balázs F. Attila

A marosvásárhelyi születésű, Pozsonyban élő Balázs F. Attila magyar költő és műfordító nagydíjat nyert A költők európai tavaszán.
Hirdetés

A marosvásárhelyi születésű, Pozsonyban élő Balázs F. Attila magyar költő és műfordító kapta a A költők európai tavasza című, moldovai költészeti fesztivál idei nagydíját, az Új Dánia – 22 moldáv költő című antológiáért. Ugyanezért a kötetért Turczi István, az antológiát megjelentető Parnasszus kiadó főszerkesztője a Moldovai Írószövetség díját kapta.

 
A Moldovai Írószövetség május 15–18. között negyedik alkalommal szervezett nemzetközi költészeti fesztivált Chisinauban, többek között tatár, orosz, ukrán és magyar részvétellel. A moldovai költők magyarra fordított, díjazott versantológiáján kívül magyar költők román nyelvű köteteit is bemutatták a fesztiválon: Szőcs Géza Ranita, sepia címmel összegyűjtött versválogatását Anamaria Pop és Mircea Dinescu fordításában, Balázs F. Attila, Cravata lui Villon című kötetét, Gábos Ildikó és Serban Foarta fordításában, valamint Turczi István Strainul című verseskötetét Balázs F. Attila fordításában.
 
A chisinaui rendezvényen megállapodás jött létre a magyar résztvevők és a moldovai írószövetség között egy magyar nyelvű prózai antológia kiadásáról is, illetőleg további, írószövetségek közötti együttműködés kialakításáról.

Hirdetés