Hargita és Bákó megye már beszél egymással

Még nem rendezték a határvitát, de két év után legalább újra szóba álltak egymással a visszaigényelt területekről.
Hirdetés

A Hargita és Bákó megye között fennálló határviták ügyében találkozott Dorian Constantin Pocovnicu Bákó megyei prefektussal, illetve Viorel Hrebenciuc parlamenti képviselővel Tánczos Barna, az RMDSZ Hargita megyei szenátora csütörtökön, a Bákó Megyei Prefektúra épületében – számol be a maszol.ro hírportál.

Hargita Megye Tanácsa már évekkel ezelőtt felvette a kapcsolatot Bákó megyével, hogy oldják meg a visszaszolgáltatások után sem rendeződött tulajdonjogi kérdéseket, illetve határvitákat, de a kommunikációt 2012-ben a Bákó megyei prefektúra és a kataszteri hivatal megszakította. 
 
Tegnap mindössze arról egyeztek meg, hogy júniusban részletesen újraelemzik magánszemélyek és közbirtokosságok azon területvisszaigényléseit, amelyek Bákó megyét is érintik. A Szenttamási Közbirtokosság 751 hektárra tart igényt, a Csekefalvi Közbirtokosság 1700 hektárra, és szó esett az Úz völgyi ifjúsági táborról, melyet nem használ senki, évek óta romlik az állaga, holott Hargita megyében szeretnék hasznosítani.

Hirdetés