Behívókkal ijesztgetnek Székelyföldön

Behívót kaptak a székelyföldi hadkötelesek. Az emberek meg vannak ijedve, a katonai illetékesek titokzatoskodnak, és ismét felmerül a kérdés: Románia háborúra készül?
Hirdetés

Csupán Parajdról és a hozzá tartozó falvakból ötven – zömében fiatal – férfi kapott behívó parancsot a Hargita megyei katonai központtól. Az értesítő szerint behívásuk célja „katonai helyzetük tisztázása”, a címzetteknek jövő kedden kell megjelenniük a parajdi rendőrörsön. És ennél többet jelenleg nem is nagyon lehet tudni… „Éppen ma érdeklődtem meg a rendőrségen, hogy mi a behívó célja, mert az emberek meg vannak ijedve. Sokat nem tudtam meg. Csak annyit, hogy kedden a Hargita megyei katonai központ tisztjei várják majd a behívott férfiakat” – nyilatkozta Nyagrus László, Parajd község alpolgármestere a maszol.ro-nak.

A Facebookon terjedő információk szerint nem csak Parajdra, hanem Hargita megye több településére is küldött ki ugyanilyen behívó parancsokat a megyei katonai központ. A maszol.ro megkereste az illetékeseket is az ügyben, reagálásukat az alábbi linkre kattintva olvashatják.

Hirdetés