Szóban már lelőttük Rogozint

Emberére akadt Romániában Dmitrij Posztológép Rogozin: Cristian Nagyotmondó Predára. Kell a botrány az új pártnak.
Hirdetés

„Legközelebb bombázógéppel jövök Romániába” – üzente pár napja Dmitrij Rogozin orosz kormányfőhelyettes. Erre a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) még mindig nem válaszolt elég tökösen, véli Cristian Preda

Aki az új Băsescu-párt, a PMP színeiben PaMPog, és akar ismét EP-képviselő lenni, ezért szerdai sajtótájékoztatóján a Mediafax szerint azt mondta: 
 
„Ha én a román állami méltóság lettem volna, azt üzentem volna Rogozinnak: ha bombázóval jössz, lelövünk! Az orosz kormányfőhelyettes fenyegetőzése ilyen választ érdemel. Örvendenék, ha a romániai szocialisták tisztáznák az Oroszországhoz való viszonyulásukat, és nem bújnának diplomáciai nyelvezet mögé.”
 
Victor Ponta kormányfő, aki egyben a PSD elnöke, korábban provokátornak nevezte Dmitrij Rogozint, és azt mondta, hogy az orosz politikusnak nincs mit keresnie Romániában. Kilátásba helyezte azt is, hogy vadászgépekkel kényszerítik a földre, ha legközelebb Romániába légterébe lép.
 
Az orosz kormányfőhelyettes erre „durva válaszlépéseket” ígért. Rogozint viszont nem kell annyira komolyan venni, a maszol.ro kérdésére Iosif Boda politikai elemző azt mondta, Rogozin az orosz politika Gigi Becalija.
 
Fotó: cristianpreda.ro

Hirdetés