Gyöngyhajú lánnyal bulizik a hétvégén Marosvásárhely

Tízezreket várnak az idei marosvásárhelyi városnapok magyaroknak szóló programjaira, s főleg a vasárnapi Omega-koncertre.
Hirdetés
Elégedett a marosvásárhelyi városnapok magyarokat megszólító program felhozatalával a nemrég „közösséget megtévesztő, arrogáns” nyilatkozatai miatt Bürok-díjjal „kitüntetett” Peti András alpolgármester. A programok közül kiemelte a főtéri virág- és kézműves vásárt, valamint a két Omega-koncertet.
 
A ma kezdődött, vasárnapig tartó rendezvénysorozatot immár magyar plakátokkal is népszerűsítik. A magyar programokat a Lorántffy Zsuzsanna Egyesület, az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület és a Marosvásárhelyi Örmény Kulturális Egyesület szervezi.
 
A városnapok első napján textil- és üvegképekből, magyar népi motívumokkal díszített bútorokból nyílt kiállítás, délután pedig magyar nótaesttel várták a magyar ajkú közönséget. Lesz továbbá opera- és operett-est, néptáncelőadás, könnyűzenei koncert helyi fiatal zenészek közreműködésével.
 

Az Omega együttes kétszer is fellép a városnapok keretében: szombaton a Vártemplomban (a helyek száma korlátozott), vasárnap pedig a Ligetben.  

Hirdetés