Angolul is tájékoztatnak a Székelyföldről és az önrendelkezésről

Angolul és románul is tájékoztatnák a közvéleményt a székelyföldi autonómiatörekvésről mintegy bizonyítandó, nem az a cél, hogy a székelyek a hátukon vigyék ki az országot Romániából.
Hirdetés

A Székelyföldet, a székely autonómiatörekvéseket bemutató angol nyelvű tájékoztatófüzeteket adott ki a Pro Regio Egyesület a Mikó Imre Jogvédő szolgálattal közösen, színesen, de rendkívül tömör összefoglalásban, sok-sok rajzzal, ábrával ismertetik a térséget, az itt élők önrendelkezési törekvéseit.

Minél több helyre el kívánják juttatni, többek között a bukaresti nagykövetségekre, és a szándék szerint minden, május végén megválasztott európai parlamenti képviselőnek adnak majd a dokumentumból. Elkészült a kiadványok román nyelvű változata is, ezt elsősorban Bukarestben kívánják terjeszteni.

„Azt kell elérnünk, hogy minél több információt kapjanak Európában és Bukarestben a Székelyföldről, és a következő években eljuthassunk oda, hogy megértsék, nem akarjuk a Székelyföldet a hátunkon elvinni Romániából, hogy a mindenkori román kormányok eddigi politikájával hosszú távon nem lehet eredményeket felmutatni, mert mi most már pontosan tudjuk, mennyit veszítünk Bukarest döntései miatt” – fejtette ki Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere.

 

Hirdetés