PSD-s zászlókat lenget a szél Szatmárnémetiben

Románia trikolórja mellett immár a Szociáldemokrata Párt vörös zászlói is ott „díszelegnek” a legforgalmasabb útszakaszok mentén Szatmárnémetiben.
Hirdetés

A Szabadság-téren, a Decebal- és a Golescu-hídon, az Árpád utcában, a Sugárúton is ott pompáznak a PSD vörös lobogói: persze annak ellenére, hogy egyáltalán nem lenne ott a helyük. Eltávolíttatni viszont nehéz lesz őket, olyan körülmények között, hogy a városi PSD-elnök és Szatmárnémeti polgármestere egy és ugyanaz a személy: Dorel Coica.

Magyar Lóránd, a városi tanács RMDSZ-es frakciójának elnöke a szatmar.ro-nak elmondta: az érdekvédelmi szervezet szakemberei vizsgálják, hogy tehetnek-e feljelentést a Megyei Választási Irodánál a PSD lépése ellen. Sok reményt azonban nem fűznek a dologhoz: „Meggyőződésem, hogy a PSD jogilag mindent előkészített. Dorel Coica városi PSD-elnök megfogalmazta és leadta a kérvényt, amit Dorel Coica polgármester alá is írt” – vélekedett Magyari, míg kollégája, Maskulik Csaba szerint mindez „nem más, mint a hatalommal való durva visszaélés”.

Fotó: szatmar.ro

Hirdetés