Borbély mellett felrobbant az optimizmusbomba

Megvannak a feltételek ahhoz, hogy az RMDSZ három képviselőt juttasson az Európai Parlamentbe, vallja Borbély László, a szövetség politikai alelnöke.
Hirdetés

Borbély László szerint az európai parlamenti választásokon a Kárpát-medencei magyarság közös jelszava az kell, hogy legyen: „minél több magyart Brüsszelbe, minél több magyart az Európai Parlamentbe„.  „Közös célunk, hogy a kisebbségi jogok területén létrejöjjön egy egységes európai szabályozási keret, hogy a kisebbségi közösségek jogai ne függjenek a tagállamok változó politikai légkörétől. Ehhez pedig egy erős brüsszeli képviseletre van szükségünk” – szögezte le az RMDSZ politikai alelnöke. A politikus szerint az európai jobb- és a baloldal közötti szoros versenyben a magyar képviselők akár a mérleg nyelvei is lehetnek. Szerinte ez a helyzet biztosítja, hogy a magyar képviselők jelenlétükkel befolyásolni tudják majd a magyarságot érintő kérdéseket.
„Felkészültek vagyunk, és megvannak a feltételeink ahhoz, hogy három képviselőt bejuttassunk az EP-be” – hangsúlyozta ugyanakkor Borbély.
Az idei választásokon Románia 32 képviselőt küldhet az Európai Parlamentbe.

Hirdetés