Elszámoltatná a Néppárt az „egymillió eurós” politikusokat

Az Erdélyi Magyar Néppárt képviselői az újabb korrupciós botrányba keveredett Kiss Sándor Bihar megyei RMDSZ-elnök lemondását kérték hétfőn sajtótájékoztatón.
Hirdetés

A néppártiak által „egymillió eurós” politikusnak nevezett Kiss Sándor ellen 1996-ban indult az első bűnvádi eljáráa, emlékeztetett Zatykó Gyula, az EMNP partiumi alelnöke, aki felidézte az azóta indított összes korrupciós ügyet.

Legutóbb április 24-én indított eljársát a korrupcióellenes ügyészség (DNA) az RMDSZ Bihar megyei elnöki tisztségét is betöltő politikus ellen: csúszópénz elfogadásával, hivatali visszaéléssel, pénzmosással gyanúsítják.
 
Szilágyi Zsolt, az EMNP külügyi alelnöke sajnálatosnak tartotta, hogy 1996 óta a magyar vezetők körében folyamatosan felmerül a korrupció gyanúja. A politikus azt kérte a sajtótájékoztatón, hogy ne a korrupcióval gyanúsított vezetők alapján ítéljék meg az erdélyi magyar közösséget.
 
Szilágyi Zsolt a Kiss Sándor körül gyűrűző korrupciós botrányok magyarországi vetületeire is felhívta a figyelmet. Emlékeztetett arra, hogy az MSZP képviselői még a Medgyessy-kormány idején jó kapcsolatokat építettek ki a Bihar megyei RMDSZ vezető politikusaival. E kapcsolatoknak köszönhetően kapott magyar állami támogatást a Kiss Sándor által vezetett Mecénás Alapítvány a nagyváradi Ady-központ felépítésére.
 
A politikus ismét felszólította a Bihar megyei RMDSZ képviselőit – akik egyben a Mecénás Alapítványt is vezetik –, tegyék közzé az Ady-központ elszámolási dokumentumait és tisztázzák az általuk kezelt közpénzek sorsát.

Hirdetés