Sósavval öntözik a parkolóautomatát Kézdin (Frissítve!)

Drága a parkolás a céhes városban. A kézdieknek véleményük van. Kifejezik. Sósavval.
Hirdetés
Kézdivásárhelyen elkezdődött az emberek harca a gépek ellen. Olyat esetről már hallottunk, hogy valaki flexszel vágta le a kerékbilincset. Kémiai fegyverrel még nem hatástalanítottak parkolóautomatát.
 
Tizenegy – a City Parking Kft. tulajdonában levő – automatát öntöttek le sósavval ismeretlen tettesek Kézdivásárhelyen. A rendőrség nyomoz.
 
  City Parking, Rendőrség
 
A parkolódíjak miatti felháborodás már január óta tart Kézdivásárhelyen, amikor a városi tanács határozata értelmében 436 parkolóhely vált fizetésessé. A kézdi sofőrök szerint túl magas parkolódíjakat szabtak ki (az éves bérlet 290 lejbe kerül), és azt sem értik, miért csíki cég működteti a rendszert. 
 

Bréking!

Elnézést kért a City Parking az autóvezetőktől, amiért hétfő reggel óta nem működnek az automaták. Ígérik, a problémát hamarosan orvosolják.
 
A cég vezetősége közleményben reagált a történtekre. Azt írják: megoldást találtak az éves bérletek problémájára, így május elsejétől csak a fennmaradó hónapokra kell fizetni, viszont a teljes összeg nem lehet olcsóbb, mint a féléves bérlet értéke, azaz hat hónapon belül marad a féléves bérlet és az annak megfelelő tarifák.

Hirdetés