Székely zászló nélkül marad Sepsiszentgyörgy főtere

A Brassói Táblabíróság jogerősen úgy döntött, hogy el kell távolítani az óriási lobogót Sepsiszentgyörgy Erzsébet-parkjából.
Hirdetés

A Brassói Táblabíróság jogerős ítélete értelmében el kell távolítani az óriás székely zászlót Sepsiszentgyörgy főteréről. A táblabíróság múlt szerdán utasította el Antal Árpád polgármester fellebbezését az alapfokú ítélet ellen.

A Sepsiszentgyörgy központjában fekvő Erzsébet-parkban 2013. június 4-én, a trianoni megemlékezések keretében a Magyar Polgári Párt (MPP) vonta fel a megszokottnál nagyobb méretű székely zászlót. A jelképet a Kovászna, Hargita és Maros megyei Románok Civil Fóruma kifogásolta a prefektushoz benyújtott panaszban. A pert az egy hónapja leváltott Dumitru Marinescu kormánymegbizott indította.
 
A maszol.ro beszámolója szerint a napokban egy másik székely zászlós ügyben is jogerős bírósági döntés született. Ez esetben a Kovászna megyei törvényszék határozott arról, hogy nem bírságolják meg Ráduly István uzoni polgármestert, amiért késve vonta be a székely zászlót a polgármesteri hivatal homlokzatáról. Az uzoni ügy a portál szerint a nemrég kinevezett Marius Popica közbelépésére vett kedvező fordulatot.

 

Fotó: Mediafax

Hirdetés