Megint a hadsereg jár jól

Jól jött az ukrajnai válság a román hadseregnek. Eldőlt, hogy 700 millió lejjel növelik a védelmi minisztérium költségvetését.
Hirdetés

Románia mintegy 700 millió lejjel növeli idén védelmi kiadásait, miután megszerezte nemzetközi hitelezőinek jóváhagyását a költségvetési hiány emeléséhez – jelentette be hétfőn Victor Ponta miniszterelnök, az ukrán válságra hivatkozva.

A védelmi minisztérium a július elején esedékes költségvetés-kiigazításánál kapja meg a hivatalos felhatalmazást a kiadások növelésére, erről azonban már megszületett az elvi döntés – mutatott rá a román kormányfő.

A pénzt a kormányfő szerint nem föltétlenül új haditechnikai eszközök beszerzésére fordítják, hanem a meglévők felújítására. Ponta szerint ezt jórészt romániai üzemekben végeznék, ami egyrészt az ország ipara, másrészt gazdasága számára is jótékony következményekkel járhat.
Ponta közölte: Románia támogatja Donald Tusk lengyel miniszterelnöknek az európai energiaunió létrehozásáról szóló javaslatát, megítélése szerint ugyanis az Európai Unió tagállamainak előnyösebb lenne egységes piacként tárgyalni Oroszországgal az energiaimportról.

 

 

Hirdetés