Frunda lehet Maros megye prefektusa

A legfrissebb híresztelések szerint Frunda György ex-szenátor a legesélyesebb arra, hogy elfoglalja Maros megye prefektusi székét. Corneliu Grosu már felállt, lássuk, ki és mikor ül le.
Hirdetés

Továbbra sem lehet tudni, hogy kit jelöl a Maros megyei prefektusi tisztségbe az RMDSZ, annyi előrelépés viszont már történt, hogy Corneliu Grosu prefektus szerdán benyújtotta lemondását a kormánynak, és nyugdíjba vonult, mint ahogy azt már április elsejétől tervezte.

Mint arról beszámoltunk, egy adott ponton úgy tűnt, hogy az RMDSZ kormányra lépésekor megkötött koalíciós megállapodás ellenére megtörténhet, hogy egyhamar nem lesz magyar prefektusa Maros megyének, mert Victor Ponta miniszterelnök március közepén meghosszabbította Corneliu Grosu jelenlegi kormánymegbízott április elsején lejáró mandátumát.

A szövetség marosvásárhelyi szervezetének elnöke, Peti András viszont csütörtökön azt mondta: az új kormánymegbízott kinevezése már csak napok kérdése.

Az elmúlt hetekben több név is felröppent, a legnagyobb „esélyes” Soós Zoltán múzeumigazgató viszont a Székelyhon.ro-nak azt nyilatkozta, hogy személyes okok miatt nem vállalta a kinevezést. Felmerült Frunda György ex-szenátor neve is, s csütörtöki híresztelések szerint végül ő „lesz a befutó”.

Hirdetés