Főszerepben a kolozsvári filmkészítők

Kolozsvári filmesek, figyelem! Május 12-ig lehet jelentkezni a TIFF és az Ecsetgyár közös pályázati kiírására. A fődíj: 1000 euró.
Hirdetés

Idén tizenharmadik alkalommal szervezik meg május 30 – június 8. között Kolozsváron a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivált, avagy a TIFF-et. Ennek egyik részeként évről évre pályázatot hirdetnek amatőr és profi filmesek számára, mintegy lehetőséget teremtve a helyi alkotóknak a bemutatkozásra és az egymással való megméretkezésre.

A Kolozs megyei lakhellyel rendelkező, vagy a megyében tanuló/dolgozó művészek május 12-ig jelentkezhetnek a legfeljebb 30 perces munkáikkal. Az elfogadott formátumok: Quick time, FullHD – 1920 x 1080, Codec h264 vagy mpeg2 (Data rate 15 – 20 mbs, Stereo aac).
 
A versenybe 2013. június 10 – 2014. május 12. között készített, románul feliratozott vagy szinkronizált mozgóképes alkotással lehet benevezni. Ezeket a kitöltött jelentkezési ívekkel együtt a TIFF-ház címére kell küldeni (Universității u. 6. sz.)
 
A szervezők május 30-án közlik, melyek a beválogatott filmek, a legjobbakat a TIFF keretében is levetítik. Arról, hogy kit illessen meg az 1000 eurós fődíj, egy háromtagú zsűri fog dönteni. Az Ecsetgyár 300 eurós különdíját az nyerheti el, aki aktuális társadalmi kérdéseket feszeget művében. 
 
A tavaly az Eleven töredék (R. Bántó Csaba és Iszlai József) és az Édes otthon (R. Visky Ábel) című produkciókat ítélte meg a legjobbaknak a zsűri.
 
 

Hirdetés