Jó a gyorsforgalmi is, csak valami épüljön

A semminél a gyorsforgalmi út is jobb, de jobban szeretnének autópályát Marosvásárhely és Brassó között a székelyföldi megyék vezetői.
Hirdetés

Nem örülnek a székelyföldi önkormányzati vezetők, politikusok Dan Şova közlekedésügyi miniszter bejelentésének, miszerint pénzhiány miatt nem építik meg az észak-erdélyi autópálya Marosvásárhely és Brassó közötti szakaszát, ehelyett négysávos országutat építenének a két megyeszékhely között. A Krónikának nyilatkozó elöljárók szerint azonban Románia annyira le van maradva infrastrukturális fejlesztések terén, hogy egy újabb gyorsforgalmi út megépítése is már előrelépésként könyvelhető el, hiszen, mint mondják, ez is több, mint a semmi.

A Maros megyei önkormányzat új alelnöke, Kelemen Márton a lap érdeklődésére elkeserítőnek nevezte Dan Şova bejelentését, ugyanakkor úgy érzi, a gyorsforgalmi út létrehozása sem nevezhető hátrányosnak a térség szempontjából.

Hasonló véleményen van Borboly Csaba, a Hargita megyei közgyűlés elnöke is, aki azonban kétkedve fogadta a közlekedésügyi miniszter legújabb bejelentését.

Az RMDSZ háromszéki és brassói elöljárói pedig azt vallják, hogy bármilyen infrastrukturális fejlesztésnek örülni lehet a térségben.

 

Hirdetés