Hangversenytermet terveznek a csíkszeredai Vigadóba

Komolyzene a Vigadóban: a Csíki Kamarazenekar költözhet a csíkszeredai kaszinóba. Már csak pénz kell.
Hirdetés

A Csíki Kamarazenekar székhelyévé válna a Vigadó épülete – a csíkszeredai önkormányzat a Norvég Alaphoz pályázik az egykoron Hargita moziként ismert ingatlan felújítására, amelyben hangversenytermet alakítanának ki sikeres pályázás esetén. Az erről szóló határozattervezetet egyöntetűen fogadta el a megyeszékhely képviselő-testülete a pénteken tartott rendkívüli ülésén.

„Régi vágyunk, hogy a Csíki Kamarazenekar is intézményesülni tudjon, hiszen ők jelenleg egyesületi formában működnek, egy megfelelő székhely és koncertterem hiányában” – vélekedett Antal Attila alpolgármester. Hozzátette: jelenleg a zenészek ott gyakorolnak, ahol éppen tudnak, templomban, iskolában, a Csíki Játékszínben, vagy éppen a Szakszervezetek Művelődési Házában.

A szecessziós stílusú ház az 1900-as évek elején épült. Kaszinó jellege volt, többek között kártyaklub működött benne. „Feltárt korabeli dokumentum szerint azért is szűnt meg ez a tevékenység, mert nem tudták fűteni a termet. Ez ma már megoldható kérdés” – mondta Antal Attila.

Hirdetés