Véget vetne az acsarkodásnak az új prefektus

„Kiegyensúlyozott értelmiségi” az új Kovászna megyei kormánybiztos, aki beiktatási ceremóniáján a jó együttélés bizonyítására szólított fel.
Hirdetés

„Fogjunk össze és változtassuk meg a megyéről kialakult képet. Mutassuk meg, hogy Kovászna megye, noha kicsi, biztonságban és jó együttélésben nagy és szép dolgokra képes” – hangsúlyozta beiktatásán Marius Popică, Kovászna megye új prefektusa.

Mint ismeretes, azt követően nevezték ki a kormány Kovászna megyei képviselőjévé, hogy a legutóbbi két prefektus a megye többségét adó magyar közösség megütközését váltotta ki a magyar jelképek és a magyar feliratok elleni intézkedéseivel.

Tamás Sándor egy tavaly októberben tartott sajtótájékoztatón egy 55 perről szóló kimutatást adott át a sajtó képviselőinek. Mint elmondta, a pereket Codrin Munteanu és Dumitru Mărinescu, a Ponta-kormány két korábbi prefektusa indította el Kovászna megyei önkormányzatok és közösségek ellen.

A Kovászna megyei önkormányzat RMDSZ-es elnöke korábban azt nyilatkozta, az új prefektus személyére a Szociáldemokrata Párt (PSD) tett javaslatot, de RMDSZ-el is tárgyaltak a kinevezésről. Popică urat kiegyensúlyozott értelmiséginek ismerem. Nagy reménységgel fogadjuk a változást, és nyitottak vagyunk a viszonyok újrafogalmazására, a feszültségek oldására” – idézte az RMDSZ megyei elnöki tisztségét is betöltő politikust az Agerpres hírügynökség.

Marius Popică egyébként korábban a Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökség Kovászna megyei kirendeltségét vezette.

Hirdetés