„Eltartott” székelyek: ferdítenek a statisztikák

Mennyire hitelesek a statisztikák, amikor a béka ülepe alá helyezik a székelyföldi megyék gazdaságának jelen állását? – merül fel a kérdés, amikor rangsorokat látunk. A Maszol.ro-nak sem sikerült választ találnia.
Hirdetés

Nem a valóságot tükrözik azok a statisztikai adatok, melyek szerint a székelyföldi gazdaság országos viszonylatban gyengén teljesít – állítja Édler András, a Kovászna Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A Ziarul Financiarnak a Cégbíróság és az Országos Statisztikai Hivatal adatai alapján készült összeállításából az derül ki, hogy a cégek összesített forgalma alapján rangsorolt megyék listáján Hargita a 26.-27., Kovászna pedig a 38.-39. helyen áll. 

„Elég sok olyan vállalat van, amely nem helyben, hanem Bukarestben adózik, amit figyelembe kell venni, amikor egy megye gazdasági helyzetét elemezzük” – nyilatkozta a Maszol.ro-nak Édler.

A portál azonban felhívja a figyelmet, hogy ha figyelembe vesszük a nagy adófizetőket is, a székelyföldi gazdaság teljesítménye nem tűnik jobbnak erdélyi viszonylatban, sőt.

Hirdetés