Dan Şova minden cégnek adna adókedvezményt

Dan Şova közlekedésügyi miniszter minden cégnek visszajár a 4 cent a hétcentes üzemanyag-adóból. Vajon kormánytársai is így tudják?
Hirdetés

Meglepő fordulatot vett az üzemanyagok hétcentes plusz adója körüli történet: Dan Şova közlekedésügyi miniszter szerda este ugyanis egy tévés interjúban arról beszélt, hogy számla alapján bármilyen cég visszaigényelheti 4 centet a befizetett adóból, nem feltétlenül csak a fuvarozókra vonatkozik ez az előírás.

„Visszautaljuk a cégek számlájára. A szalámigyártónak is, ha hozza a számlát. Van egy céged, van autód, tankoltál, jössz, s visszaadjuk. Áfabefizetőnek kell lenned. A lakosság 75 százaléka, azaz 16 millió ember számára a havi plusz kiadás 60 bani és 4 lej közötti lesz” – fejtette ki a tárcavezető.

Eközben a kormány sajtóirodája által szerda délután kiadott közlemény szerint a 7,5 tonnásnál nagyobb, teherszállító kamionok esetében alkalmazzák a konstrukciót, az érvelés szerint azért éppen rájuk vonatkoznak a kedvezmények, mivel az áruszállítás drágulása kihat valamennyi ár meghatározására.

A rendelet értelmében 1000 literenként 40 eurót kapnak majd vissza rajtuk kívül az M2-es és M3-as besorolású személyszállító eszközök tulajdonosai is, kivételt a helyi tömegközlekedés képez. Ugyanakkor a Román Posta 3,5 tonnásnál nagyobb járművei után is visszakérhető a kedvezmény.

Hirdetés