Új RMDSZ-es a TVR igazgatótanácsában

Összeférhetetlenné vált férjét váltja Debreczeni Hajnal a TVR igazgatótanácsában. Azt ígéri, a magyar szerkesztőség érdekeiért fog dolgozni.
Hirdetés

Megszavazták a képviselőház és a szenátus együttes ülésén a román közszolgálati televízió (TVR) igazgatótanácsának új összetételét, az intézmény vezetőjét azonban egyelőre nem választották meg, így az elnök-vezérigazgatói tisztséget Stelian Tănase továbbra is ideiglenesen tölti be.

Az RMDSZ Debreczeni Hajnal újságírót, Kelemen Hunor szövetségi elnök sajtótanácsosát javasolta a vezető testületbe. A szövetséget eddig Nagy Zoltán (Debreczeni Hajnal férje), Kelemen kabinetigazgatója képviselte az igazgatótanácsban, aki azonban államtitkári kinevezése nyomán összeférhetetlenné vált.

A közszolgálati tévének az évek folyamán mintegy 150 millió euróra rúgó adóssága halmozódott fel, így súlyos anyagi helyzete miatt félő, hogy elkerülhetetlenek lesznek az újabb elbocsátások.

Debreczeni Hajnal a Krónika kérdésére úgy fogalmazott, bármilyen döntés is születik, ő azért fog dolgozni, hogy minden áron megvédje a magyar szerkesztőségek érdekeit.

Hirdetés