Gyerekeket szabadítanak rá a könyvekre

Az olvasás egyéniséget okozhat és súlyosan megnövelheti a fantázia kockázatát! – terjed a figyelmeztetés.
Hirdetés

Kreatív ötletekkel csábít olvasásra a Gyergyószentmiklósi Városi Könyvtár – számol be a maszol.ro hírportál. Így: 

„Kiemelt célcsoportnak tartjuk az iskolás korú olvasóinkat. Őket bábelőadásokkal, olvasó-maratonnal, kézműves foglalkozásokkal, a Székelylegendárium óriás játék kipróbálásának lehetőségével csábítottuk be a könyvtárba. A gyerekek egyik közkedvelt bábosa, Páll Ibolya is többször volt vendége a könyvtárnak, de népszerű volt a Gárdonyi Géza olvasó-maraton, ahol közel 300 diák és pedagógus olvasott fel az Egri csillagok írójától. Folyamatosan programokat tervezünk gyermeknapra, a Magyar Népmese Napjára, amikor Olvass nekem, olvass velem népmesét címmel szerveztünk egy kedves kis rendezvényt az elemistáknak”, részletezi a könyvtár programjait Keresztes Csongor igazgató.
 
Hogy nemcsak kulturális, hanem zöld élmény is lehet az olvasás, azt a Papírból könyvet program sikere mutatja. A gyergyói könyvtár és a Naturland Egyesület több száz gyereket és pedagógust mozgatott meg, nyolc tonna papírt gyűjtöttek össze. A papír árából pedig 50 gyerekkönyvet sikerült vásárolni a könyvtár számára.
 
1967 óta tartják világszerte a Gyermekkönyvek Nemzetközi Napját április 2-án, Hans Christian Andersen dán meseíró születésnapján.

Hirdetés