Regizgettünk, regizgettünk, aztán elfelejtünk szavazni??

Csütörtökön és pénteken lehet még átvenni a konzulátusokra kért szavazócsomagokat. A fele még ott hever.
Hirdetés

Sokan nem jelentkeztek a szavazólapért azok közül, akik Magyarország romániai külképviseleteire kérték a választási levélcsomagot.

Mintegy 3600 külhoni választó kérte a kolozsvári főkonzulátusra a levélcsomagot, amelyet március 24. óta lehet felvenni, de a választóknak mintegy fele még nem jelentkezett a szavazólapot is tartalmazó boríték átvételére – mondta szerdán az MTI-nek Magdó János kolozsvári főkonzul.
 
A főkonzulátus nem értesítheti személyesen az érintetteket, akiknek már csak a csütörtöki és pénteki napjuk maradt a levélcsomag átvételére. „Minden csatornán keresztül közöljük, hogy jöjjenek, mert péntek után már nem kaphatják meg a szavazólapot” – jelentette ki a főkonzul.
 
Magdó János a jelenség lehetséges magyarázatának tartotta, hogy sokan nem emlékeznek már, hogy a hónapokkal ezelőtti regisztráció során hova kérték a szavazólap átvételét.
 
A csíkszeredai külképviseletre kért szavazólapok felét adták át kedd estig, szerdán is folyamatosan szolgálták ki a levélcsomagért érkező szavazópolgárokat. Szerdán és csütörtökön 21 óráig, pénteken éjfélig nyújtanak lehetőséget a szavazólapok átvételére.
 
Postázni már nem érdemes a voksokat, mert azok nem érnek már el időben a Nemzeti Választási Irodához.

Hirdetés