Blokkolták a magyarszopatást a vásárhelyi drukkerek

Most épp a szebeni szurkolóknak volt fontosabb a feszedezés, mint a kosárlabda. Meg fogják szívni a szívatást.
Hirdetés

A kosárlabdamérkőzések lelátóin is megjelentek a magyarellenes feliratok – írja a Krónika.

A marosvásárhelyi Maros KK kosárlabdaklub feljelenti a szebeni xenofób szurkolókat a Román Kosárlabda-szövetségnél (FRB) és az Országos Diszkriminációellenes Tanácsnál, mert a férfi bajnokságban a nagyszebeni CSU-val vívott hét végi mérkőzésen a szebeni szurkolók nyomdafestéket nem tűrő, magyarellenes feliratot tartalmazó molinót feszítettek ki a marosvásárhelyi sportcsarnok lelátóján. 
 
A marosvásárhelyi drukkerek önuralomról és sportszerűségről tettek tanúbizonyságot, nem válaszoltak a provokációra, a klub viszont a rendőrségen és a csendőrségen is feljelentette a szurkolókat, akiknek azonosítását várják a rendvédelmi szervektől, hiszen a dokumentációban az esetről készült fotókat is elküldték.
 
Múlt csütörtökön a sepsiszentgyörgyi Sepsi Sic női kosárlabdacsapatot fogadta magyarellenes felirat Târgovistén, ahol a román kupa négyes döntőjét játszották. A lelátón Sepsiszentgyörgy román és magyar nevét tartalmazó molinót feszítettek ki, a magyar feliratot áthúzták.
 
A Román Kosárlabda-szövetség elítélte a szurkolók diszkriminatív és xenofób megnyilvánulásait, de nem tett említést arról, hogy büntetést róna ki az érintett klubokra.

Hirdetés