Bíróság: szabad a székely vásár

Szabad a székely termékek vására: a termelőknek és nem az őket a román sajtó jelenlétében zaklató brassói fogyasztóvédőknek adott igazat a törvényszék.
Hirdetés

A Hargita Megyei Törvényszék jogerősen érvénytelenítette azt jegyzőkönyvet, amellyel a Brassói Fogyasztóvédelmi Felügyelőség a csíkszeredai hagyományos és helyi termékek vásárán tapasztalt rendellenességek miatt bírságolta meg a szervező Hargita Megyei Tanácsot.

 Az önkormányzatnak hétfői közleménye szerint a tanácsnak nem kell kifizetnie a 2013 februárjában kirótt 10 ezer lejes bírságot.

„Lám, ha kiállunk az igazunkért, és nem hátrálunk meg, akkor önerőből is képesek vagyunk megvédeni magunkat. (…) Termelőinket arra bátorítom, hogy minél többen vegyenek részt portékájukkal ezentúl is a havi vásáron, mert mi törvényes keretet biztosítunk számukra, és ha kell, megvédjük őket az elbátortalanító hatósági akciótól” – idézte a közlemény Borboly Csabát, a Hargita megyei önkormányzat elnökét.

Mint ismeretes, Csíkszeredában közel négy éve szervezik meg hónapról-hónapra a hagyományos és helyi termékek vásárát. E vásárból nőtte ki magát a székely termék mozgalom, amelynek köszönhetően a székelyföldi termelők árui több nagyáruház polcaira is felkerültek.

 

Hirdetés