Így múlik el a világ dicsősége

De mi történt a Határon Túli Magyarok Pártjával? – kérdezi a maszol.ro hírportál. Az ezt taglaló cikkből ki is derül a válasz: lényegében semmi.
Hirdetés

Sokan felkapták a fejüket, amikor egy évvel ezelőtt bejelentették, hogy megalakult a Határon Túli Magyarok Pártja (HTMP). Alapítói arra hivatkoztak: fontos, hogy legyen kire szavazniuk a külhoni magyar állampolgároknak az anyaországi választásokon. A sajtó néhány napig foglalkozott a témával – főként amiatt, mert a párt megalapítását összemosták egy RMDSZ-es javaslattal –, aztán ahogy lenni szokott, feledésbe merült az egész cécó.

Egri Péter, az azóta lemondott alapító pártelnök a maszol.ro megkeresésére elmondta: azért lépett ki a pártból, mert rájött, hogy akkor se érnék el a választási küszöböt, ha az összes regisztrált külhoni magyar rájuk szavazna. A hírportál ugyanakkor felemlegeti a párt nevéhez fűződő kisebb botrányokat, amelyek odáig vezettek, hogy a HTMP fel se kerül a választási listára, mert nem tudott 27 egyéni jelöltet állítani Budapesten és kilenc megyében. 

Hirdetés