Többnek érzi-e magát, mint énekes? Feltétlenül!

Tamás Gábor, az erdélyi magyar fiatalok példaképe hazatér. Igaz, csak egy rövidke turné erejéig. Pedig már reménykedtünk.
Hirdetés
Ebből az alkalomból (értsd: ennek kapcsán) készített vele interjút az aradihirek.ro, amelyből kiderül, a művész Kolozsvár iránti honvágya nem akar szűnni. Innen idéznénk most egy részletet.
 
 
„– Ön a legismertebb, legkedveltebb Erdélyből elszármazott énekes. Hogyan éli ezt meg?
 
– Kétségtelenül nagyon jól esik, amikor a médiában így mutatnak be… Büszke vagyok arra, hogy hosszúra sikerült pályámmal sikerült „kiérdemelnem“ e megtisztelő megszólítást!
 
Ön egyfajta „lelki kapocs” a magyar diaszpóra és Erdély között?
 
– Mindenképpen! Ha nem is tudatosan, de valahogy az évtizedek során úgy éreztem, hogy nekem ez a feladatom: a szeretetet, az összetartozást hirdetni és tenni azért, hogy a magyarság fennmaradjon, hiszen ahova most elindulok turnéra, ott igencsak fogyóban a magyarság – de ugyanez a feladatom, amikor más világrészekre látogatok el, és ott keresem fel a magyarságot.”
 
Kerestük a turné többi állomását a népszerű énekes hivatalos webhonlapján. Ezt találtuk.
 
Igen, ott tényleg azt írja, hogy megkattintva.
 
Aztán megtudtuk, a népszerű énekes fellépéssorozata az aradi koncerttel véget ér. Holnap tehát 19 órai kezdettel az aradi Szakszervezetek Művelődési Házában Tamás Gábor énekel. Kétségtelenül felszólalnak majd a Gyere velem a Hargitára, az Ó, Erdély, szép hazám és a Donáth úti orgonák című örökzöldek. Énekeljünk együtt! 

Hirdetés