Dollármilliókból gyógyítanák az egészségügyet

Világbanki kölcsönből fejlődhet az egészségügy, miután pénteken a Washingtonban székelő pénzügyi intézmény 339 millió dollárnyi kölcsönt hagyott jóvá Románia számára.
Hirdetés

Az egészségügyi ellátáshoz való hozzáférés bővítése, illetve az ellátás minőségének javítása, továbbá a járóbeteg-gondozás kiterjesztése, a beutalások számának minimalizálása, és az egészségügyi menedzsment (pénzügyi felügyelet, training, audit) hatékonyabbá tétetel egyaránt cél.

Elisabetta Capannelli, a szervezet Romániával foglalkozó országmenedzsere fentiek mellett a szervezet egy új együttműködésen is dolgozik, melynek keretében 2014-2017 között évente egymilliárd euróval támogatnák az országot. Ennek a programnak a ratifikálása még mintegy hat hónapig tarthat Capannelli szerint.

A mostani csak az első lépés, hiszen a román egészségügy színvonala továbbra is az Európai Unió átlaga alatt marad, így még sokat kell tenni a különbség csökkentéséért – mondta az országmenedzser. A hitelt 18 év alatt kell visszafizetnie az országnak.

Hirdetés