Megköszönte Szávay Băsescuéknak az ingyen kampányt

Budapestről tartotta meg sepsiszentgyörgyi sajtótájékoztatóját Szávay István Romániából kitiltott jobbikos képviselő.
Hirdetés

Budapestről tartott sajtótájékoztatót Sepsiszentgyörgyön, az országból egy évre kitiltott Szávay István, a Jobbik országgyűlési képviselője. A Sepsiszentgyörgyre meghirdetett kedd délutáni lakossági fórumát megelőzően Szávay a sajtónak azt nyilatkozta, hogy Romániában tartózkodik, és Kisgyörgy Levente, a Jobbik székelyföldi képviselőjelöltje azt mondta: a képviselő személyesen lesz jelen Sepsiszentgyörgyön, ám ez nem történt meg.

Szávay István az interneten a Jobbik budapesti sajtóirodájából, egy óriáskivetítőn jelentkezett be. A rendezvény alatt, az eseménynek helyt adó Bástya vendéglő előtt több rendőr és csendőr tartózkodott, mint ahány újságíró odabent jegyzetelt. A Jobbik képviselője elmondta: eddig semmilyen hivatalos értesítést nem kapott a romániai kitiltásáról, de közölte, hogy a bukaresti táblabíróságon támadja meg a döntést.

A magyarországi képviselő szerint Traian Băsescu államfő és a román kormány reklámot csinált a Jobbiknak, mivel így azt is megtudta, hogy a Székelyföldön is tevékenykednek, akinek eddig erről nem volt tudomása.

 

Hirdetés