Az apokalipszis elkezdődött

Közelgő eljövetelének legalábbis vannak már jelei. Romániában a tavalyi évben 10 százalékkal kevesebb sör fogyott.
Hirdetés
16,3 hektoliterre esett vissza tavaly hazánkban a sörfogyasztás – tette közzé a Sörfőzők Országos Szövetsége (ABR). 2012-ben egy átlagos román honpolgár megközelítőleg 90 liter sört fogyasztott. 2013-ra ez az érték mindössze 81 literre apadt. Igaz ugyan, hogy az európai átlag még mindig 70 liter, de köztudomású, hogy Románia általában véve túlteljesíti az uniós normákat.
 
A magyarázat az alacsony személyi jövedelmek, a gazdaság állapota iránti bizalmatlanság, az adóterhek és a hűvös, esős nyár együttállásában keresendő – mondja Onno Rombouts, az egyesület elnöke. Kevésbé naiv olvasóink azonban tudják, mindezek a körülmények cseppet sem akadályozzák polgártársainkat az ivásban.
 
Váncsa Istvántól tudjuk, olyan, hogy sörsznob, nem létezik, nálunkfelé pláne nem, de hogy a 2013-ban elfogyasztott sör 53,2%-a műanyag palackból fogyott, az mégiscsak elgondolkodtató, minthogy a sörfogyasztás ezen formáját sokan az európaisággal összeegyeztethetetlennek tartják. 
 
Ha csakugyan minden rendben folydogálna országunkban, akkor mi indokolja ezt a visszafejlődést? És mi lesz jövőre? Több ásványvizet iszunk majd, mint sört?!

Hirdetés