Újabb hasznos és briliáns ötlet a parlamenttől!

Ha most nem teremtődik meg az igazságosabb és élhetőbb Románia, akkor soha.
Hirdetés

Amikor Remus Cernea képviselő februárban azzal a törvénytervezettel rukkolt elő, amely a delfineket mint „nem emberi” személyeket ismerné el, akkor azt hittük, ennél adekvátabb és aktuálisabb javaslat már nem születhet a román törvénykezésben.

 
Hazánkban a marihuána orvosi használata tavaly óta engedélyezett. De mit mond a törvény a delfinekre nézvést? Dolgozik-e már valaki az ügyön?
 
Románia töretlenül halad a nyugati, jóléti állam felé, jóllehet a román demokráciában mindeddig ott éktelenkedett egy apró szépséghiba. A törvény értelmében az állami kitüntetést csak jogerősen szabadságvesztésre ítélt személyektől vehette vissza az államfő, vagy azoktól, akiket a kitüntetettek által megválasztott becsületbíróság méltatlannak talált az érdemrendre.
 
Most a csorba ki lett köszörülve. A román szenátus ma nagy többséggel fogadta el a kitüntetések visszavonását könnyítő javaslatot – írja az MTI. A jövőben gond nélkül megfosztható állami kitüntetésétől az a honpolgár, aki az egységes és oszthatatlan román nemzetállamra, az államnyelvre vagy az ország területének elidegeníthetetlenségére vonatkozó alkotmányos előírást – szóban vagy cselekedetben – megsérti.
 
Bogdan Diaconu javaslata lehetővé tenné, hogy ne csak a börtönbüntetésre ítélt, hanem az alkotmányt bíráló személyektől is visszavonják az állami kitüntetést anélkül, hogy ehhez szükség lenne az érdemrend etikai testületének elmarasztalására.
 
Kormányunk és képviselőink áldozatos munkája és magas szintű szakmai tevékenysége előbb vagy utóbb meghozza majd a gyümölcsét.

Hirdetés