Három év után újra van könyvesboltja Sepsiszentgyörgynek

Nem kell szégyenkezniük többé a sepsiszentgyörgyieknek: három év szünet után újra van könyvesboltja a magát a Székelyföld kulturális fővárosának tartó településnek.
Hirdetés

Könyvesbolt nyílt Sepsiszentgyörgyön hétfőn délután, jelenleg az egyetlen a városban, ahol széles a kiadványok kínálata, ugyanakkor antikvárium és kávéház is működik benne.

Az utolsó könyvesüzlet, a Corvina három évvel ezelőtt zárt be Sepsiszentgyörgyön, azóta többször is elhangzott, hogy szégyen az, hogy bár Sepsiszentgyörgy a Székelyföld kulturális fővárosának tarja magát, egy könyvesboltot sem bír eltartani. Most a baróti múzeumigazgató és történész, Demeter László nyitotta meg a Tortoma Könyvesházat az egykori Corvina üzlettől pár lépésnyire. A Csíki utca elején található üzletben nem csak új könyveket, kiadványokat árusítanak, hanem antikvárium részleg és kávézó is működik.

Demeter László elmondta: terveik szerint író-olvasó találkozókat, közönségtalálkozókat, beszélgetéseket szerveznek majd a könyvesboltban, ahol akár koncertek rendezésére is lesz lehetőség.

Hirdetés