Hamarosan nyit a sugásfürdői kalandpark

Kiszáradt a fák egy része, így újra kell tervezni a sugásfürdői kalandpark útvonalát. A hatóságok azonban bíznak az áprilisi nyitásban.
Hirdetés

A tervek szerint április elején megnyílik a Sepsiszentgyörgyhöz tartozó Sugásfürdőn a kalandpark. A létesítményt tavaly ősszel ingyen kipróbálhatták a gyerekek, ám azóta módosítani kellett a kötélpálya elhelyezésén, mert a kiszemelt fák elkorhadtak. Sztakics Éva, Sepsiszentgyörgy alpolgármestere a Sláger Rádiónak elmondta, az eredeti terv már régen elkészült, azóta változtak a körülmények, a fák egy része kiszáradt, módosítani kellett a kalandpark útvonalát. Ez nem jelent többletköltséget a pályázat szempontjából, szögezte le az alpolgármester.

A kalandpark kialakításában helyi szakemberek segítségét kérték ki, nekik már van tapasztalatuk hasonló létesítmény működtetésében, hiszen az elmúlt években Szent György napokra vagy gyereknapra üzemeltek be hasonlót a belvárosi Erzsébet Parkban. Ők adtak tanácsot, hogy milyen védőfelszereléseket vásároljanak, és a kötélpálya elhelyezését is irányították. Az mintegy tíz elemet tartalmaz, különböző nehézségi fokokkal, gyerek és felnőtt szinttel.

Sztakics Éva elmondta, jelenleg zajlanak a tárgyalások, ezekkel a szakemberekkel szeretnének szolgáltatói szerződést kötni a kalandpark működtetésére, ha sikerül időben megegyezniük, már április elején megnyitják.

Hirdetés