Nem kényeztetnek el mosolyukkal a magyar eladók

A vevők üdvözlésében átlagon felül teljesítenek, viszont még a románok is megelőzik mosolygásban a magyar ügyfélkiszolgálókat - pedig tapasztalhattuk, hogy ők sem viszik túlzásba.
Hirdetés

A felmérés 53 országra terjedt ki, és a lengyelek bizonyultak a legmosolygósabbaknak 96 százalékkal, míg a magyarok csak a középmezőnybe kerültek 79 százalékos aránnyal. Azt nem tudjuk, hogy a romániai magyar eladókat milyen hely illetné meg ezen a listán, de az tény, hogy a Népszava híradása szerint még a román eladók is többet mosolyognak a magyaroknál. Átlagon felül teljesítettek viszont az üdvözlést illetően az anyaországban: a vizsgált esetek 93 százalékában köszöntötték a vevőket.

Világszinten amúgy összességében a vásárlók 83 százalékára mosolygott az eladó, 86 százalékukat üdvözölték. Mosolyban az élen jár még Írország és Spanyolország, míg a lista végére került Dél-Korea (45%), Makaó (54%), Kína (58%) és Hong Kong (61%). Világszerte átlagosan a legtöbbet (93%) a kormányzati szektorban, a legkevesebbet a közlekedésben dolgozó kiszolgálók (69%) mosolyognak.

Úgy tűnik, hogy üdvözlésben a dél-amerikai országok verhetetlenek, a lista élére ugyanis nyolc ilyen ország került: közülük négy (Guatemala, Panama, Peru és Uruguay) 100%-os eredményt ért el. A legalacsonyabb értékek Ázsiában születtek, India 59%-kal végzett a sor végén.

Hirdetés