Visszaesően magyarellenesek a Steaua szurkolói

Magyarellenesség miatt pénzbírságra számíthat a Steaua. Szurkolói ugyanis megint nem hagyták a spájzban gyűlölködő rigmusaikat.
Hirdetés

Pénzbírsággal sújtotta a román Hivatásos Labdarúgó Liga fegyelmi bizottsága szerdán a Bukaresti Steauát, amelynek szurkolói a hétvégi fordulóban rendezett bajnoki mérkőzésen magyarellenes szólamokat skandáltak – adta hírül a Gazeta Sporturilor sportújság.

A napilap elektronikus kiadása szerint a fővárosi klubot 30 ezer lejre büntették, miután drukkerei a Szászmedgyesi Gaz Metan elleni bajnokin idegengyűlölő rigmusokat skandáltak, a bíró félbe is szakította a játékot.

A lap korábban azt írta, hogy a román élvonalban listavezető Steauának drasztikus büntetésre kell számítania, mert visszaesőnek számít. Az előző fordulóban ugyanis a román klub szurkolói Kolozsváron, a CFR Cluj elleni mérkőzésen is hasonló módon nyilvánultak meg, a bíró ott is félbeszakította a meccset. Az akkori incidens miatt a román klub 20 ezer lejes bírságot kapott.

Szerdán felhívást intézett Gino Iorgulescu, a román Hivatásos Labdarúgó Liga elnöke a szurkolókhoz, hogy tartózkodjanak az ilyen megnyilvánulásoktól, mert az általa vezetett intézményt és a román klubokat az Európai (UEFA) és a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) is megbüntetheti. „Belföldön meg lehet ezt úszni bírsággal vagy eltiltással, de arra ébredhetünk, hogy az UEFA és a FIFA is egyszer közbelép, és akkor nagyobb meglepetésekre számíthatunk” – mondta Iorgulescu.

Justin Ștefan, a liga főtitkára közölte, hogy a legutóbbi fordulóban három találkozón is „a romániai magyar nemzeti kisebbség elleni” szólamokat skandáltak.

 

Hirdetés