Gálába vágja magát a Humorfeszt

Ha eddig azért nem fogyasztottál intézményesített humort, mert untad az amatőröket, készítsd a rekeszizmod, mert jönnek a profik.
Hirdetés
Abbahagyja a Szomszédnéni a tehetségek kibányászását, és átvált a feldolgozóiparra. Idén a Humorfeszt nem szervez tehetségkutatót, az eddigi poénbajnokok csapnak össze egy tavaszi és egy őszi évadban. 
 

Fesztiválnak viszont fesztivál 

lesz a 11. Humorfeszt is: Kolozsváron két napig, vagyis két estén át tart a gála. Április 11-én kezdődik az előző Humorfesztek felfedezettjei (Balla Levente, György Botond, Kun Zsolt, Zsók Levente), az Open Stage és a Szomszédnéni műsoraival, Best of Humoristák Versenyével és a Dumaszínház alapítójával, Litkai Gergellyel mint sztárvendéggel.
 
Vasárnap csak hárman lépnek fel Kolozsváron, de az legalább olyan hosszú és poéndús lesz, mint a péntek. Most végre Felméri Péter csilloghat, mert megérdemli, közölte ma Béfé a fesztivál beharangozóján, miután a tizedik gálán ő és Téesz épp hogy csak szentté nem avatta magát, vagyis a Szomszédnénit. Meg mert Felméri már régóta könyörög ezért, szúrt még egyet oda Béfé.
 
A vasárnapi sztárvendégeknek három órát szánnak, de senki ne lepődjön meg, ha ezt túllépik, mert Badár Sándor lép fel a fiával, aki bűvész és illuzionista. Badár Sándor egy pár órás, eseménytelen autóútról is fél órát bír standupolni, nemrég pedig átutazott fél Afrikán a Bamako ralival. És most a fiával fogják szivatni egymást. Aki viszont el tudja tüntetni a papát, ha az nem bír leállni — nyugtatott meg Téesz.
 

Erdélyinek meg attól erdélyi,

hogy Kolozsvár előtt Kézdivásárhelyen, Kolozsvár közben pedig Marosvásárhelyen röhögtetik a közönséget. Kézdin a Szomszédnéni és felfedezettjei, Zsók Levente, György Botond és Kun Zsolt lép fel a Vigadóban csütörtök este héttől, Marosvásárhelyre szintén a Szomszédnéni utazik, immár a Badárok társaságában.
 
Ősszel viszik a show-t partiumi és székelyföldi nagyobb városokba, hogy milyen felállásban, az egyelőre meglepetés.
 

Fontos tudni,

hogy az egész estés poénparty csütörtökön, szombaton és vasárnap (vagyis Kézdin, Vásárhelyen és Kolozsváron a Magyar Operában) 20 lejbe kerül, pénteken 25 lejért lehet bejutni a Best Of Humoristák Versenyével súlyosbított előadói estekre a kolozsvári Diákművelődési Házba. A két kolozsvári napra bérletet is lehet vásárolni 40 lejért. Béfé szerint olcsó.
 
Badár Sándor a 11 Erdélyi Humorfesztiválon
 
Ha nem szeretnél elmenni Kézdin a Vigadóba, Vásárhelyen a Nemzeti Színházba, Kolozsváron a Bulgakovba, a Magyar Operába vagy a KMDSZ-irodába, akkor a biletmaster.ro-n vehetsz jegyet elővételben.
 
Ha ez elsőre túl zavaros, akkor nézd meg itt a cikázó turné helyszíneit és fellépőit. Ha mégis elmennél a Bulgakovba, ott találod az előző Humorfesztek plakátjait A smiley ötven árnyalata címmel.
 
A Szomszédnéni azért váltott át tehetséggondozásra, mivel tavaly is csak három színpadképes embert tudott felfedezni. De ha akkora poénjaid vannak, hogy szétfeszít a tehetség, természetesen Bálint Ferenc és Tóth Szabolcs is szívesen meghallgat téged. Vagy elmehetsz a Dumaszínház szervezte Félőrültek Fesztiváljára.
 

Nem annyira fontos tudni,

hogy a kolozsvári Best Of Humoristák Versenyén a fellépők egymást fogják zsűrizni, igazi roast show-t készített számukra a Szomszédnéni. Alázni fogják egymást, ígérte Téesz. Műsorvezetőként ők mindent beleadnak, hogy a fellépők furán érezzék majd magukat, ígérte Béfé.
 
Téesz leginkább az első Humorfeszt nyertesére kíváncsi, Csók Zsoltra, akit akkor egy évig be is vettek a Szomszédnéni Produkciós Irodába. Utána viszont elvonult régészkedni, például egyedül egy hegy tetejére. És most tíz év után visszatér.
 
Tóth Szabolcs a 11. Humorfeszt beharangozóján
 
Badár Sándor már annyit mondott, hogy minimum kétséges, hogy mind meg is élte. Sőt fórumok alakultak azzal a címmel, hogy Badár hazudik. De a folyamatos kétely csökkenti a show élvezeti értékét. Badár Tamás pedig erdélyi miniturnéja után Amerikába megy, az ő tehetségét ott fogják gondozni.
 
Az RMDSZ-nek mint társszervezőnek is fontos a tehetséggondozás meg a közösségépítés — mondta Jakab Adorján főszervező. Hogy lehetőséget teremtsen minél több helyen, minél több eseményen fellépni és bemutatkozni az elmúlt években felfedezett humoristáknak, akik szerinte valamiért mind kockás ingben járnak.
 
Azért is jó a tehetséggondozás a kutatással szemben, köpte be a végén Béfé, mert az RMDSZ eddig mindig felajánlott ezer lejt a legjobbnak, de most nem kell.
 

Ja és a címoldali képen Bálint Ferenc, Jakab Adorján és Tóth Szabolcs látható. Balról jobbra. Ha valaki tényleg most látná őket először.

Hirdetés