Az Új Magyar Gárda kitiltott tagja már útban van a határ felé

Nem viccelnek: egyelőre nincs jogerős bírósági ítélet a gárdista Mikola Béla ellen, máris útban vannak vele a kommandósok a román-magyar határ felé.
Hirdetés

Még meg sem száradt a papíron a bírósági pecsét, amellyel nemkívánatos személlyé nyilvánították Mikola Bélát, az Új Magyar Gárda tagját, máris őrizetbe vették a kommandósok.

 
Az Agerpres román hírügynökség szerint Mikola Bélához romániai idő szerint fél öt körül kopogtattak be a kommandósok a marosvásárhelyi lakásán, majd őrizetbe vették és a román-magyar határhoz viszik.
 
A bukaresti ítélőtábla ma döntött arról, hogy szélsőségesen nacionalista tevékenysége miatt öt évre kitiltják Romániából. A belügyminisztérium által kezdeményezett eljárás nyomán született bírósági ítélet nem jogerős, de végrehajtható.
 
A Mikola Béla elleni eljárással egy időben másik három magyar állampolgárt is kitiltottak Romániából, köztük a Jobbik két képviselőjét. Őket azzal gyanúsítják, hogy olyan nacionalista szervezetek tagjai, amelyek Románia nemzetbiztonságát és közrendjét veszélyeztetik. 

Hirdetés