Gál Kingát az Év Képviselőjévé választották

A kolozsvári születésű fideszes EP-képviselő rangos elismerésben részesült.
Hirdetés

Gál Kinga fideszes európai parlamenti képviselőt az Év Képviselőjévé választotta az Európai Parlament Magazin az alapvető szabadságjogok kategóriájában – közölte szerdán a magyar néppárti EU-delegáció.

Az EP-magazin szervezésében immáron tizedik alkalommal rendezték meg a megméretést. Kimagasló munkájuk alapján 16 szakpolitikai területen minden évben 3-3 EP-képviselőt jelölnek a díjra. A különböző kategóriákban azok a jelöltek lettek díjazottak, akik képviselőtársaiktól a legtöbb titkos szavazatot kapták.

Ebben az évben alapjogi kategóriában Gál Kinga néppárti európai parlamenti képviselő versengett egy finn néppárti, valamint egy bolgár liberális képviselővel. A verseny nyerteseinek kihirdetésére és díjátadó ünnepségre kedd este került sor a brüsszeli Concert Noble központban.

Hirdetés

Gál Kinga a díjátadást követő ünnepségen kiemelte: számára azért is különösen értékes a képviselő kollégák bizalma, mert egy fideszes magyar képviselőre leadott szavazataik „cáfolják a Magyarország elleni méltatlan vádakat, és bizonyítják a Fidesz európaiságát és európai elismertségét”.

A képviselő kifejtette: külön öröm számára, hogy nyelvi kisebbségi szervezetek jelölték a díjra elismeréseként mindannak a sokéves munkának, amit a kisebbségi és nyelvi jogok érvényesítése érdekében folytatott. Hozzátette: ez a küzdelem nem a legnépszerűbb ma a Parlamentben, és rengeteg további munkára van még szükség ezen a területen. 

Hirdetés