Nem vonult fel Vásárhelyen, de megbírságolták

Videofelvételek alapján bírságolja a Maros megyei csendőrség az autonómiafelvonulás résztvevőit. Tudunk már egy 3 ezer lejes bírságról, azt azonban egy olyan személy kapta, aki ott sem volt Marosvásárhelyen.
Hirdetés

Háromezer lejes pénzbírságot kell kifizetnie Vetró András kézdivásárhelyi szobrásznak, rajztanárnak, amiért március 10-én 19.30 órakor Marosvásárhelyen, miközben menetelésen vett részt, erőszakos cselekedetek elkövetésére buzdított, tüntető magatartást tanúsított, veszélyeztette a közrendet, provokatív magatartása abban is megnyilvánult, hogy egy hüvelyéből kivont karddal hadonászott, és a környezetében lévő tüntetőket bujtogatta”. Az erről szóló jegyzőkönyvet tegnap kézbesítették a művésznek – számol be a Háromszék.

A Maros Megyei Csendőr-felügyelőség fejlécét viselő és egyik őrmestere által március 14-én kitöltött büntető jegyzőkönyv alján, a megjegyzéseknél még az olvasható, hogy a megbüntetett nem volt jelen a jegyzőkönyv kitöltésekor, a pénzbírságot a videofelvételek alapján állapították meg.

Igen ám, de Vetró András március 10-én nem volt Marosvásárhelyen. Mint elmondta: amikor felbontotta a borítékot, előbb nevetségesnek tartotta annak tartalmát, hiszen összetévesztették egy másik hagyományőrzővel, de később rájött, hogy fele sem tréfa, hisz tőle akarják behajtani a pénzbüntetést.

Hirdetés