Sátrat vert az RMDSZ a Főtéren

Eccer az RMDSZ nem szarozik: a kolozsvári Főtér kellős közepére települt aláírást gyűjteni EP-jelöltjei számára. Megörökítettük az első támogatót.
Hirdetés

Fél négy előtt hirtelen megszaporodtak a csendőrök az ablakunk alatt. Eksön van, néztünk ki, és gyanúsan piros-fehér-zöld táblákat láttunk.

 
RMDSZ-támogató a kolozsvári Főtéren
 
Ezen a képen egy RMDSZ-támogatót rejtettünk el.
 
Lent kiderült, a fiatalok az EP-választásokhoz terítenek asztalt. Kikerültek a szórólapok és az aláírásgyűjtő ívek. Megtudtuk, az RMDSZ jelöltjeinek indulásához szükséges 200 ezer aláírásból Kolozs megyében 17 ezret kell összegyűjteni.
 
Két hete kezdték, jól haladnak, a megyei target kétharmada már megvan, de most városon kell gyűjteni, és ott sokkal nehezebb. Passzívak az emberek – panaszkodott az aktivistalány, akinek közben melege is lett, úgy süt itt a nap.
 
RMDSZ-támogató a kolozsvári Főtéren
 
Megérkezett az első kíváncsiskodó
 
Négy körül futottak be az öltönyösök, úgyhogy ha valaki úgy akarja szignózni a listát, hogy személyesen Hegedűs Csilla vagy Winkler Gyula tartsa a lap alá a mappát, akkor siessen. Nem tudjuk, meddig bírják a verőfényt az ünnepi cuccban.
 
RMDSZ-támogató a kolozsvári Főtéren
 
A hölgy románul beszél, mélyen vallásos, és gyakran megfordul a Főtéren, például végigmenetelte az őszi verespatakos tüntetéseket. 
 
Most nem úgy tűnt, mintha nagyon képben lett volna, miért is kérik az aláírását, vagy hogy ismerné az RMDSZ EP-jelöltjeit. Remélem, épp most ismerkednek, és később sem csalódnak egymásban.

Hirdetés